2015 Nasıl Geçti 


2016’ ya girdiğimiz bu günlerde tüm moda dünyası 2017 yılının trend ve renklerini belirledi bile. Geçtiğimiz yılın stillerine baktığımızda ne değişti ve neler değişiyor şöyle kısacık göz atalım bakalım…2015 yılında neler yaşadık şöyle kısaca bir göz atalım...Sanki ortalık renklendi ve bazı şeyler daha flu oldu gibi değil mi? Peki tamam tamam merakınızı deştik, biçtik ve ortaya şöyle bir şey attık. Yaşasın 90’lar ve plastik 60’lar geri geldi. 90 lardaki metalik griler parlak dokular yaz aylarına doğru bizi karşılayacak. 60 ‘ lardaki ana renkler ve plastik malzemeler aksesuarda karşımıza çıkacak.
Omuzlarımız düşmeye devam edecek. Yuvarlak çizgileri büyük beden ve oversize giyim 2015 yılı içinde devam edecek. Gece ve abiyelerde A- çizgi kalıbı girmeye başladı bile. Omuzları ortaya çıkaran abiyeler eteklerde bollaşmaya başladı bile. 2015 yılının starını Kemerlerdi! Büyük tokalı kemerleri görürseniz şaşırmayın çünkü bütün tasarımcıların koleksiyonlarında görebilirsiniz.
Birçok özgün tasarımcının koleksiyonlarında gördüğümüz gibi günlük giyimde asimetrik kesimlerin yanında örme dokular ve yuvarlak örgü desenler bizi etkileyecek. Hüseyin Çağlayan da Retro havasını benimseyenlerden. Futuristik modanın öncülerinden olan Türk tasarımcı Hüseyin Çağlayan’ın bu sene Retro havasını benimsemesinden 60’ları sevdiğini anlıyoruz. Saydam gözlükler ve kalın saç bandını birleştirmesi bu yazın tam 60’lık olduğunu gösteriyor.

 Andrew G.’nin kimonodan esinlendiği bu kemer bağlama şekli ve arka plandaki Ressam Monet’in eserlerinden esinlenerek aldığı desenler bu bahar ve yazda bol bol göreceğimiz desenler. Not edelim,2015’de en sık gördüğümüz renk sarı oldu, çünkü bu sene tamamlayıcı olarak bütün koleksiyonlarda kullanıldı.

Stilettoları çok sevdik ve gitmesini istemiyoruz. Stilettolar farklı kombinlerle ve desenlerle hayatımızda olmaya devam edecekler. Hazır olun ve adımlarınızı Sneakerların yerine convers ayakkabılara bırakın. Özellikle kırmızı convers ve nike.

Converse ve Nike 2015 Tercihi Kırmızı 
2015 yüzünüze sadece teninizin rengi yetti. Bütün tasarımcıların tek sloganı sıfır makyaj oldu. Evet, Doğru okudunuz. Makyaj yerine bol bol cilt bakımı ve doğal ve pürüzsüz görünüm. 2015 güzellik trendi için minimalist yaklaşımıyla less is more yani az çoktur sloganıyla gidiyoruz.







Yorumlar